Inloggen & bestellen

Bedrijfsmatig bestellen of dealer worden? Klik dan hier om uw bedrijf aan te melden.

product(en)

Infrarood Paneel Hoge Temperatuur

HIT-ITH, Intensive Temperature Heating panelen is een hoogwaardig infrarood warmte paneel met een zeer hoog afgegeven oppervlaktemperatuur van maximaal 380 graden Celsius. Waar de meeste panelen zijn opgebouwd uit staal of glasplaten en de afgegeven warmte gering is,zijn de HIT-ITH panelen opgebouwd uit een hoogwaardig aluminium lamellen blok met daaroverheen een energie versnellende silicone laag. Door het toepassen van het aluminium lamellen systeem en energie versnellende siliconen laag wordt de warmte beter en sneller getransporteerd waardoor de afgegeven warmte, infrarood energie,sneller en effectiever aan de ondergelegen mensen en objecten en ruimte kan worden getransporteerd.

Om volledig op temperatuur te komen heeft een dergelijk HIT-ITH paneel ongeveer 10-15 minuten nodig.

Vlakke panelen waaronder glas en aluminium panelen zonder energie versnellende coating zijn twintig tot dertig procent minder efficiƫnt dan de energie versnellende gecoate panelen. Voor hetzelfde resultaat heeft men daardoor meer Wattage nodig.

Bij het toepassen van de HIT-ITH in een hoge binnen of buitenopstelling, bijvoorbeeld terrasverwarming, badkamers, hallen en fabrieken e.d. moet men er rekening mee houden dat, om een juiste warmte verdeling te krijgen i.v.m. het afkoelen van het element door tocht en omgevingstemperatuur, de uitgerekende wattages van een binnen opstelling voor een buitenopstelling of ruimtes waar enorme temperatuurverschillen kunnen optreden door tocht e.d., de wattages wellicht met een factor 4 moet worden verhoogd voor een optimaal resultaat.

Doorgaans rekent men voor een binnen opstelling tussen de 65Watt - 150Watt per vierkantenmeter, afhankelijk van de montagehoogte en voor een buitenopstelling tussen de 400Watt en 550Watt per vierkantenmeter. Tevens is het dan van belang dat men voor een buitenopstelling een montagehoogte van maximaal 2800mm +peil hanteert.

De regel luidt dan ook: Des te hoger de afgegeven oppervlakte temperatuur des te minder lucht er verwarmd word en des te sneller de warmte aanwezig is.

Terrasverwarming

Voor professionele en particuliere terrassen bieden wij een ruim assortiment hoogwaardige elektrische en gasgestookte terrasverwarming.

Terrasverwarming
Lees meer

IR Halverwarming

Hallen, loodsen of werkplekken, verwarmen d.m.v. korte golf infrarood heeft ongekende voordelen. U verwarmd alleen de plekken waar noodzakelijk.

IR Halverwarming
Lees meer