Wat is infrarood

Infrarood betekent "onder het rood" en een container begrip voor alle producten / lichamen die het vermogen bezitten om elektromagnetische straling / energie (warmte) af te geven. Infrarood straling is onzichtbaar voor het menselijk oog, maar op de huid waarneembaar door hun warmtewerking. Alle lichamen zenden infrarood straling uit. De golflengte daarvan is afhankelijk van de temperatuur. Vaste lichamen zenden een continu spectrum uit. Voorwerpen op kamertemperatuur hebben een stralingsmaximum bij ca. 10 ┬Ám; Hete voorwerpen daarentegen geven een sterke infrarood straling af (een gewone gloeilamp bijvoorbeeld 20 % meer infrarode straling dan zichtbaar licht). Infrarood warmte/ straling houdt op te bestaan onder 273 graden Celsius, het absolute nul punt Kelvin.

Infrarood straling, een voor het oog niet waarneembare elektromagnetische straling, word gemeten tussen golflengten tussen circa 780 nanometer en 1 mm (106 nm.), dus tussen het zichtbare rode licht en de micro-golven.

Golflengtegebied:

  • 760 nm tot 1400 nm.- korte golf infrarood
  • 1400 nm tot 3000 nm. - midden golf infrarood
  • 3000 nm tot 10000 nm - lange golf infrarood

Bel of email ons voor een vrijblijvend advies en offerte.
Holland Infrarood Techniek
Zaadmarkt 7
1681PD Zwaagdijk (N-H)
Tel:++31(0)228-512233
Email: info@hollandinfraroodtechniek.nlTrainingen

Met ingang van januari 2019 biedt Holland Infrarood Techniek trainingen aan architecten, aannemers, adviesbureaus en installateurs op het gebied van.... 

Trainingen
Lees meer

Adviescentrum

Holland Infrarood Techniek beschikt over een functioneel adviescentrum en nodigt belanghebbende uit om kennis te maken met de wereld van infraroodverwarming.

Adviescentrum
Lees meer