Inloggen & bestellen

Bedrijfsmatig bestellen of dealer worden? Klik dan hier om uw bedrijf aan te melden.

product(en)

Infrarood soorten

Infrarood A - Korte golf infrarood - 0,78 tot 3 µm  :


Korte golf infrarood producten ziet men veelal terug in de buiten verwarming. Halogeen infrarood terrasverwarming infraroodverwarming wordt tevens toegepast in grote hallen, fabrieken maar ook voor droogprocessen en spot heating applicaties.

Het voordeel van korte golf infraroodheaters is dat men geen opwarmtijd nodig heeft alvorens de heater op volle sterkte van warmte is. 
De infraroodwarmte is direct aanwezig, uitzonderlijk goed regelbaar in sterkte, uiterst efficiënt en meest belangrijk, de gegenereerde energie waait niet weg waardoor deze bron van verwarming zich perfect leent voor grote open ruimtes.

Infrarood B - midden golf infrarood - 3 tot 50 µm:


Dit type heaters zijn beduidend minder effectief dan de korte golf uitvoering. De heater wordt ook toegepast in de verwarming branche maar is vanwege de golflengte minder efficiënt en heeft men juist daardoor weer meer verwarmingselementen van de zelfde soort nodig om alsnog het gewenste resultaat te kunnen boeken.

De gasgestookte uitvoering van deze producten kunnen echter van een zeer hoog kaliber zijn, vooral als deze zijn uitgevoerd met keramische branderstenen. Deze keramische branderstenen genereren een enorme warmte waardoor er tot zeer grote hoogtes warmte naar beneden gestuwd kan worden zoals bij stadions en hoge hangars.

Infrarood C - lange golf 50 tot 1000 µm:


Lange golf
 stralers kunnen worden verdeeld in elektrische en gasgestookte stralers. Veelal zijn deze producten de zogenaamde donker stralers, zowel gas als elektrisch gestookte uitvoeringen zijn volop in de markt verkrijgbaar. De toepassing echter is primair voor binnen opstellingen en gesloten ruimtes waar een redelijk tot zeer goed isolatie vermogen van het pand van pas is wil men met een beperkt vermogen willen gaan verwarmen Lange golf stralers hebben en opwarmtijd nodig en verwarmen indirect. Dit betekend dat er veel lucht verwarmd word welke bij het openen van deuren e.d. naar buien zal vervliegen en het pand, mensen en objecten snel af laat koelen De efficiëntie van deze producten ligt vele malen lager dan die van korte golf stralers.


Terrasverwarming

Voor professionele en particuliere terrassen bieden wij een ruim assortiment hoogwaardige elektrische en gasgestookte terrasverwarming.

Terrasverwarming
Lees meer

IR Halverwarming

Hallen, loodsen of werkplekken, verwarmen d.m.v. korte golf infrarood heeft ongekende voordelen. U verwarmd alleen de plekken waar noodzakelijk.

IR Halverwarming
Lees meer