Infrarood of convectie verwarming ?

De bekendste vormen van convectieverwarming zijn centrale- en luchtverwarming. De warmteoverdracht vindt dan plaats door middel van het tussen medium lucht. Bij deze soorten verwarming dient de luchttemperatuur in de gehele ruimte te worden verhoogd. Indien geen gebruik wordt gemaakt van een geforceerd luchttransport in de ruimte zal de warme lucht opstijgen en ontstaan er aanzienlijke warmteverschillen tussen vloer en plafond. Dit kan zelfs oplopen tot een verschil van meer dan 10 graden. De luchttemperatuur is dan lager en de vloer kouder op die plaatsen waar juist behaaglijkheid gewenst is. Een geforceerd luchttransport heeft als nadelen dat er tochtverschijnselen, geluidsoverlast en het verplaatsen van stof zal optreden.


Bel of email ons voor een vrijblijvend advies en offerte.
Holland Infrarood Techniek
Zaadmarkt 7
1681PD Zwaagdijk (N-H)
Tel:++31(0)228512233
Email: info@hollandinfraroodtechniek.nl


Trainingen

Met ingang van januari 2019 biedt Holland Infrarood Techniek trainingen aan architecten, aannemers, adviesbureaus en installateurs op het gebied van.... 

Trainingen
Lees meer

Adviescentrum

Holland Infrarood Techniek beschikt over een functioneel adviescentrum en nodigt belanghebbende uit om kennis te maken met de wereld van infraroodverwarming.

Adviescentrum
Lees meer