Inloggen & bestellen

Bedrijfsmatig bestellen of dealer worden? Klik dan hier om uw bedrijf aan te melden.

product(en)

Helderstraler

Het principe van de gas helderstralers is afgekeken van hoe de zon zijn warmte naar de aarde transporteert. De infraroodstralen, beter bekend als warmtestralen dringen nagenoeg verliesvrij door de lucht als elektromagnetische golven. Ze worden pas merkbaar,en als warmte ervaren, wanneer ze personen of oppervlakken raken.

Deze natuurkundige relatie kan men in een eenvoudige formule vastleggen:

  • tE= Gevoelstemperatuur
  • tL= Luchttemperatuur
  • tS = Stralingstemperatuur


Keramische branderstenen
Door het verhitten van keramische branderstenen worden infraroodstralen, elektromagnetische golven genoemd, uitgezonden en aan het te verwarmen gebied afgegeven. Dat gebeurt door de homogene verbranding in de verbrandingskanalen van de keramische brandersteen. De gegenereerde warmtestraling of infrarood-energie bereikt het huidoppervlak zonder omwegen, net als aanwezige objecten en de grond. Deze energie brengt de moleculen in een hogere energetische toestand,die mensen dan als aangename warmte ervaren.In aanvulling op de directe werking heeft stralingswarmte ook nog een indirecte werking. Vanwege de lichte opwarming van de oppervlakken in het verblijfsbereik, de grond, objecten in de inrichting of machines, wordt secundaire warmtestraling gegenereerd, die voor een comfortabele totale warmtebeleving zorgt. Met helderstralers verwarmde ruimten of oppervlakten ligt de gevoelstemperatuur altijd hoger dan de feitelijke luchttemperatuur.

Bel of email ons voor een vrijblijvend advies en offerte.
Holland Infrarood Techniek
Zaadmarkt 7
1681PD Zwaagdijk (N-H)
Tel:++31(0)228512233
Email: info@hollandinfraroodtechniek.nl


Terrasverwarming

Voor professionele en particuliere terrassen bieden wij een ruim assortiment hoogwaardige elektrische en gasgestookte terrasverwarming.

Terrasverwarming
Lees meer

IR Halverwarming

Hallen, loodsen of werkplekken, verwarmen d.m.v. korte golf infrarood heeft ongekende voordelen. U verwarmd alleen de plekken waar noodzakelijk.

IR Halverwarming
Lees meer