Inloggen & bestellen

Bedrijfsmatig bestellen of dealer worden? Klik dan hier om uw bedrijf aan te melden.

product(en)

Halogeen stralers

Korte golf infrarood verwarming, directe warmte, binnen 1 seconde. Dat is de kracht van deze unieke elektrische warmtebron. Halogeen infrarood verwarming verwarmd alleen de mensen en objecten waar de straling mee in contact komt en niet de lucht. Warmte kan daardoor ook nooit wegwaaien zoals met lucht warmers of hete lucht kanonnen.

Korte golf halogeen infrarood is zeer efficiƫnt en zet nagenoeg alle opgenomen energie om in aangename stralingswarmte zonder voorverwarmen. Het principe is simpel, des te korter de infrarood golflengte, des te makkelijker de lucht doordrongen kan worden zonder dat de lucht daadwerkelijk wordt verwarmd. Het voorgaande staat gelijk aan de oppervlakte temperatuur van het verwarmingselement die de stralingswarmte opwekt.

Des te hoger de afgegeven temperatuur van het verwarmingselement, des te korter de golflengte, des te beter en effectiever het ongehinderde warmte transport is!!
In het geval van korte golf stralers is de oppervlakte temperatuur van het Tungsten steel (wolfraamstaal) element in de Dr. Fischer HeleN gold lamp 2200 graden Celsius.
Deze warmte is gereduceerd naar 1300 graden Celsius als het de kwarts buis van het element verlaat. Bij de voorgenoemde temperatuur betreft de warmte afgifte een hoogwaardige korte golf warmtestraling die de luchtlagen penetreert en niet verwarmd.

Het voorgaande principe geeft de gebruiker de mogelijkheid om tot 12 meter hoogte afhankelijk van het Wattage, zonder voorverwarmen van lucht, warmte naar beneden te projecteren, en dat tot op de vierkantenmeter precies.

Bel of email ons voor een vrijblijvend advies en offerte.

Holland Infrarood Techniek
Zaadmarkt 7
1681PD Zwaagdijk (N-H)
Tel:++31(0)228512233
Email: info@hollandinfraroodtechniek.nl


Terrasverwarming

Voor professionele en particuliere terrassen bieden wij een ruim assortiment hoogwaardige elektrische en gasgestookte terrasverwarming.

Terrasverwarming
Lees meer

IR Halverwarming

Hallen, loodsen of werkplekken, verwarmen d.m.v. korte golf infrarood heeft ongekende voordelen. U verwarmd alleen de plekken waar noodzakelijk.

IR Halverwarming
Lees meer