Vloerverwarming detectie

Wilt u verbouwen, maar is het niet bekend waar de leidingen van de vloerverwarming lopen? Of functioneert de verwarming niet zoals het hoort. Neem dan contact op met TCNL. Met gebruik van thermografie kan  TCNL de leidingen van de vloerverwarming precies lokaliseren. Vervolgens kunnen wij het patroon van de leidingen op de vloer markeren. Zo kun je zonder risico op schade in de vloer kunt breken, boren of zagen.

Lekkage vloerverwarming
Een lekkage in je vloerverwarmingssysteem is met het blote oog lastig op te sporen. Een duidelijke aanwijzing dat er een lek in het systeem te vinden is wanneer er drukverlies optreedt. Hoe groter het drukverlies, hoe groter de lekkage. Wanneer je vermoed dat je verwarming lekt is het zaak om dit snel op te laten sporen zodat kostbare gevolgschade wordt vermeden.

Lek opsporen met thermografie
Met gebruik van thermografie kan TCNL een lek in de vloerverwarming opsporen. Een lek in een leiding geeft een duidelijk herkenbaar warmtebeeld in de vorm van een uitwaaierende vlek, die met een warmtebeeldcamera waar te nemen is. Thermografie maakt het hierdoor vaak mogelijk om een plaatselijke reparatie aan uit te voeren zonder dat de hele vloer opengebroken hoeft te worden.

Thermografie voorkomt kosten
Door lekdetectie met gebruik van thermografie kunnen vaak hoge kosten van reparaties en vervolgschade voorkomen worden. Wanneer de verzekeringmaatschappij de kosten van de reparatie van je vloerverwarming op zich neemt worden ook de kosten van het lekdetctie onderzoek met thermografie vergoed.

Bel of email ons voor een vrijblijvend advies en offerte.
Holland Infrarood Techniek 
Zaadmarkt 7
1681PD Zwaagdijk (N-H)
Tel:++31(0)228-512233
Email:info@hollandinfraroodtechniek.nl


Trainingen

Met ingang van januari 2019 biedt Holland Infrarood Techniek trainingen aan architecten, aannemers, adviesbureaus en installateurs op het gebied van.... 

Trainingen
Lees meer

Adviescentrum

Holland Infrarood Techniek beschikt over een functioneel adviescentrum en nodigt belanghebbende uit om kennis te maken met de wereld van infraroodverwarming.

Adviescentrum
Lees meer