Isolatie controlle

Isolatie controlle
Is uw woning wel geïsoleerd maar heeft u toch een hoge energierekening? Heeft u  een kil, tochtig huis waar het niet echt lekker warm wil worden? Misschien spelen er zelfs vocht- of schimmelproblemen? Laat in zo’n geval een isolatie controle met gebruik van thermografie uitvoeren. Isolatieproblemen kunnen vele oorzaken hebben. 

Isolatie controle met thermografie
Sinds de jaren ’70 van de vorige eeuw zijn de kosten voor het verwarmen van gebouwen enorm gestegen. Rond 1975 is men in Nederland nieuwbouw beginnen te isoleren. De kwaliteit en de wijze van aanbrengen van de isolatie uit de jaren van 1975 tot 1985 laat echter vaak te wensen over. TCNL  kan de kwaliteit van isolatie controleren met gebruik van thermografie.

Controle van naisolatie
Woningen van vóór 1974 zijn oorspronkelijk zelden van enige isolatie voorzien. Maar door de stijgende kosten voor verwarming zijn veel van deze woningen inmiddels na geïsoleerd. Helaas zijn hierbij in de beginjaren veel fouten gemaakt. Er zijn op grote schaal isolatiematerialen gebruikt die hier qua eigenschappen minder geschikt voor zijn.

Deze isolatie materialen kunnen vocht opnemen, uitzakken of vergaan. Er ontstaan na verloop van tijd toenemende problemen zoals vochtproblemen, kou, tochtklachten en schimmel. Uitgezakte, vergane, natte of ontbrekende isolatie wordt met thermografie en endoscopie zichtbaar gemaakt. Wij kunnen in veel gevallen adviseren over mogelijkheden voor het verhelpen van isolatieproblemen.

Isolatie controle bij nieuwbouw
Ook bij nieuwbouw woningen spelen vaak isolatieproblemen. Bij houtskeletbouw woningen met een flink pakket isolatie verschijnen winters dan plotseling vochtplekken op de buitenmuren. De oorzaak hiervan is te vinden in bouwfouten zoals slechte detaillering, ontbrekende kierdichting, – isolatie of een niet doorgetrokken dampremmer.

Dergelijke fouten hebben grote gevolgen, door damptransport hopen grote hoeveelheden vocht zich in constructies op. Dit kan tot tot veel schade leiden! TCNL bepaalt met gebruik van thermografie waar isolatiefouten te vinden zijn. Onze bevindingen leggen wij vast in een helder rapport.

Isolatie controle d.m.v thermografie verschaft duidelijkheid over:

 • Ontbrekende isolatie
 • Beschadigde isolatie
 • Uitgezakte isolatie
 • Vergane isolatie
 • Vochtophopingen
 • Koudebruggen
 • Naad en kierdichting
 • Bouwgebreken
 • Onjuiste detaillering
 • Lekkage
 • Schade door ongedierte


Bel of email ons voor een vrijblijvend advies en offerte.

Holland Infrarood Techniek 
Zaadmarkt 71681PD 
Zwaagdijk (N-H)
Tel:++31(0)228-512233
Email:info@hollandinfraroodtechniek.nl


Trainingen

Met ingang van januari 2019 biedt Holland Infrarood Techniek trainingen aan architecten, aannemers, adviesbureaus en installateurs op het gebied van.... 

Trainingen
Lees meer

Adviescentrum

Holland Infrarood Techniek beschikt over een functioneel adviescentrum en nodigt belanghebbende uit om kennis te maken met de wereld van infraroodverwarming.

Adviescentrum
Lees meer