Thermografie

Onze afdeling Thermografie is ondergebracht in TCNL, oftewel Thermography Consultants Nederland. TCNL heeft haar kantoren in hetzelfde pand als Holland Infrarood Techniek. Door het toepassen van deze combinatie bent u ten allen tijden verzekert van optimale en parate kennis op het gebied van infrarood warmte en verwarmingstechniek.

Wat is thermografie
Alle objecten zenden infraroodstraling uit; gebouwen, voertuigen en uiteraard ook verdeel-, meet- en regelkasten. Kortom, ieder voorwerp heeft een temperatuur die via het infrarood spectrum zichtbaar en meetbaar gemaakt kan worden door een warmtebeeldcamera. Belangrijk daarbij is uiteraard de nauwkeurigheid van de meting. In het jargon betiteld als emissiefactor (e), de verhouding tussen de werkelijke temperatuur van een object en de temperatuur zoals deze gemeten wordt door een infrarood detector. Het meten van de juiste temperatuur wordt mogelijk gemaakt door ijking en kalibratie.

Thermografie is het contactloos meten en registreren van deze straling via het infrarood beeld, en is daarmee verworden tot een van de meest gebruikte inspectiemiddelen met toepassingen in de bouw, elektrotechnische installaties, werktuigbouwkundige installaties, maar ook daar, waar het gaat om onderzoek en ontwikkeling van componenten en objecten. Nu worden keuringen en inspecties binnen het bedrijfsleven doorgaans ervaren als een noodzakelijk kwaad; niets is echter minder waar, de thermografische inspectie heeft zich inmiddels bewezen als een van de meest kostenbesparende technieken waar het gaat om het oplossen van temperatuur-technische problemen (in de breedste zin van het woord), en daar waar het toepassingen in de wereld van industrie en bouw betreft. Daarnaast kenmerkt de thermografische branche zich als zeer innovatief, een factor die ervaren wordt als een sterk toegevoegde waarde, en dat is begrijpelijk als men zich realiseert waar thermografie doorgaans ingezet wordt. 

Voordelen thermografie 

  • Inspectie vindt plaats tijdens bedrijf, dus geen onnodig productieverlies.
  • Geen onnodig hak en breekwerk
  • De meting gebeurt contactloos en neemt weinig tijd in beslag
  • Alles wordt op foto vastgelegd waardoor duidelijk bewijs
  • De onderzoekskosten zijn relatief laag


ITC certified

TCNL heeft over de jaren heen voldoen praktische kennis opgebouwd en is tevens gecertificeerd level 1 thermografie specialist.

Bel of email ons voor een vrijblijvend advies en offerte.
Holland Infrarood Techniek
Zaadmarkt 7
1681PD Zwaagdijk (N-H)
Tel:++31(0)228-512233
Email: info@hollandinfraroodtechniek.nl


Trainingen

Met ingang van januari 2019 biedt Holland Infrarood Techniek trainingen aan architecten, aannemers, adviesbureaus en installateurs op het gebied van.... 

Trainingen
Lees meer

Adviescentrum

Holland Infrarood Techniek beschikt over een functioneel adviescentrum en nodigt belanghebbende uit om kennis te maken met de wereld van infraroodverwarming.

Adviescentrum
Lees meer